Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша

...
Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша
Коментари Харесай

Без следа от Боян Петров, търсенето продължава в неделя

Боян Петров не беше открит и в лагер 3 под връх Шиша Пангма. 

До там са достигнали двама шерпи и двама или трима китайски алпинисти. 

В неделя спасителите ще се опитат да минат по пътя на Боян, с цел да схванат дали той е съумял да се качи до върха.

Това заяви по-рано през днешния ден Деян Петков от екипа на българския планинар. В неделя хеликоптери няма да летят още веднъж над региона, тъй като ще има доста хора и ще е рисково за тях.
 
До лагер 3 са достигнали двама шерпи и двама-трима китайци. Първоначално намерили парче плат, оказало се парче от дреха, което не е на Боян Петров. Имало и други неща, които обаче са от остарели експедиции до върха и не са на българския планинар, изясни Петков.

В неделя катерачите ще изкачат върха, ще минат по пътя на Петров, да са прегледат и да се опитат да схванат дали той е стигнал върха при изкачването си.

Междувременно по-голяма група хора ще предприеме нанагорнище от лагер 2 до лагер 3.

Утре те няма да бързат като през днешния ден, когато желаеха да се качат от лагер 1 до лагер 3. Утре времето ще бъде хубаво, тъй че всички ще могат да работят добре по маршрута, сподели Петков. Той изясни, че са получени фотографиите, направени от хеликоптерите, и на тях не се вижда нищо, друго от релефа.
 
В неделя хеликоптери няма да летят в интервенцията по търсенето на Петров, тъй като по маршрута ще има алпинисти и това би било рисково за хората, изясни Петков. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР